Waarom totaaltherapie?

In onze praktijk in Heiloo kregen we steeds meer complexe en/of langdurige klachten verwezen en werden steeds meer gedreven en bekwaam om mensen met complexe klachten te behandelen. Nascholingen en studies volgden op het gebied van pijn, stress, psychosomatiek, vitaliteit, ergonomie, massage, slaap  en werk(druk). Nancy en Angelique gingen steeds meer samen werken en merkten dat de combinatie van  hun behandelmethodes zeer effectief werkte bij de behandeling van pijn en stressklachten!

“Omdat we ons gespecialiseerd hebben in verschillende richtingen, zijn we in staat om de klachten vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Zo krijgt u een volledig gepersonaliseerd behandeltraject, waar u het meeste baat bij heeft. Pas dan komt u weer in balans.”

Welke behandelmethode of combinatie van methodes het beste bij u past, is geheel afhankelijk van uw klachten en de oorzaak. Zo kan het zijn dat uw behandeling bestaat uit sessies oefentherapie gecombineerd met massage. Maar kan het ook zijn dat we bij eenzelfde klacht naar een werkplek gaan, instructies op de balancecoach geven of een aantal sessies psychosomatische oefentherapie. Welk traject we met u inslaan wordt u duidelijk verteld na de intake en het onderzoek.

Mogelijke behandelmethodes:

Neem bijvoorbeeld een fictieve patiënt: Jan.

Jan heeft nekklachten: Deze klachten uiten zich vooral bij zijn werkzaamheden achter de computer. Jan heeft een administratieve functie bij de bank. Tijdens de intake en het onderzoek komt naar voren dat Jan een ongunstige werkhouding liet zien, waardoor zijn nek en schouderspieren te gespannen raakten. Deze houding werd mede veroorzaakt door een ongunstige werkplek en een slechte stoel instelling. Verder bleek Jan erg perfectionistisch, voelde zich over verantwoordelijk en stelde moeilijk zijn grenzen. Dit zorgt tevens voor een hoge spierspanning.

De behandelmethodes die we bij Jan inzetten:

 • Houdingscorrectie
 • Massage ter ontspanning van de te gespannen spieren
 • Een bezoek op de werkplek voor advisering en aanpassen werkplek.
 • Ontspanningsoefeningen
 • psychosomatische oefentherapie; inzicht krijgen in zichzelf en zijn ineffectieve gedraggspatronen
 • Werken aan assertiviteit

Totaaltherapie in stappen:

 1. U bent verwezen of komt op eigen initiatief
 2. intake en onderzoek; het in kaart brengen van de klacht of het probleem achter de klacht middels een vraaggesprek, vragenlijsten en een lichamelijk onderzoek
 3. Behandelplan; we stellen een gepersonaliseerd behandelplan op om uw klacht op maat aan te pakken.
 4. Behandeling: In gemiddeld 10 behandelingen wordt gewerkt aan de klacht. Wij gebruiken een combinatie van therapieen. Het kan zijn dat u zowel door Angelique behandeld wordt als door Nancy
 5. Evaluatie
 6. Eventueel een terugkoppeling naar de verwijzer

Bent u benieuwd wat totaaltherapie voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op